Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btw
Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btwIn 2018 buitenlandse btw in rekening gekregen? Vraag deze btw dan vóór 30 september 2019 terug via de Belastingdienst
drs. Armand Fanchamps
drs. Armand Fanchamps

Btw- en overdrachtsbelastingspecialist

Ingmar Pondes RB
Ingmar Pondes RB

Directeur

< >

Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btw

3-9-2019

Bent u btw-ondernemer en hebben ondernemers in een andere EU-lidstaat in 2018 buitenlandse btw aan u in rekening gebracht?
Dan kunt u die btw tot 30 september 2019 terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst.

Hiervoor moet u inloggen op een speciale website. Heeft u nog nooit eerder btw teruggevraagd, dan moet u inloggegevens opvragen bij de Belastingdienst. Wees dan helemaal snel, want de Belastingdienst geeft namelijk aan deze gegevens uiterlijk binnen 4 weken te verstrekken!

Teruggaafverzoek

Belangrijke informatie vooraf:

  • De teruggaafverzoeken moeten uiterlijk op 30 september 2019 bij de Belastingdienst zijn ingediend. Uitstel is niet mogelijk.
  • Het btw-bedrag dat voor 2018 wordt teruggevraagd moet minimaal € 50 zijn.
  • Let op: het teruggaafverzoek kent ook nog een aantal andere, strikte voorwaarden. Het niet voldoen aan deze voorwaarden betekent vaak dat het teruggevraagde btw-bedrag niet wordt terugbetaald. Heeft u vragen over de spelregels of over de teruggaaf in het algemeen, neemt u gerust contact met ons op.

Zodra het teruggaafverzoek is ingediend, stuurt de Belastingdienst dit verzoek binnen 15 dagen door naar de belastingdienst van het EU-land waar de btw wordt teruggevraagd. Duurt dit langer, dan maakt u mogelijk aanspraak op coulancerente.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA