Update<br>Corona-maatregelen
Update
Corona-maatregelen
Uitbreiding SBI-codes binnen de TOGS
mr. Sanne Freriks
mr. Sanne Freriks

Senior jurist

mr. Geerke Vos
mr. Geerke Vos

Directeur

mr. Hester van Seventer
mr. Hester van Seventer

Senior jurist

< >

UPDATE: Uitbreiding SBI-codes binnen de TOGS

8-4-2020

Bedrijven kunnen een Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) aanvragen. Voorwaarde is dat zij onder de vastgestelde SBI-codes vallen én als gevolg van de overheidsmaatregelen in verband met het Coronavirus ernstige schade lijden. De tegemoetkoming bedraagt € 4.000 per onderneming.

Na kritiek op de TOGS vanwege de redelijk beperkte lijst met SBI-codes, heeft het kabinet op 7 april bekendgemaakt de TOGS-regeling uit te breiden met 136 extra SBI-codes (klik hier voor de aanvullende lijst). Door deze uitbreiding kunnen meer contactberoepen de TOGS aanvragen. Zo vallen nu onder meer kleinere mkb-winkeliers in de food, dienstverlening zoals taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen ook onder de TOGS-regeling. Controleer of u in aanmerking komt voor de TOGS op de website van RVO.

Valt uw bedrijf onder één van vermelde SBI-codes? Dan kunt u vanaf 15 april a.s. de aanvraag indienen bij het RVO. Voor de aanvullende voorwaarden van deze regeling verwijzen wij u naar onze eerdere publicatie “Eenmalige tegemoetkoming € 4.000 (TOGS) kan worden aangevraagd!”.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u de aanvraag door ons laten indienen? Neem dan contact op met onze juristen, zij staan voor u klaar.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA