eHerkenning
eHerkenningDé digitale sleutel voor ondernemers en overheid. Met eHerkenning logt u op één manier veilig in bij ruim 450 (overheids)organisaties.

e-Herkenning aanvragen of ons een ketenmachtiging geven? Lees verder...
Nicol Stemerdink
Nicol Stemerdink

Senior medewerker officemanagement

< >

eHerkenning

11-5-2021

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Wellicht bent u er al mee bekend of heeft u zelfs al een ketenmachtiging aan ons afgegeven. Als dat nog niet het geval is, is het goed om verder te lezen.

Met eHerkenning logt u op één manier veilig in bij ruim 450 (overheids)organisaties. Zo is eHerkenning nog de enige inlogmethode bij bijvoorbeeld UWV. Ook zien wij langzamerhand steeds meer pensioenfondsen de overstap maken naar eHerkenning. eHerkenning is een soort DigiD, alleen dan voor ondernemers. U kunt het dus maar beter goed geregeld hebben en eHerkenning tijdig aanvragen.

De aanvraag

Bij het aanvragen van eHerkenning zijn er twee keuzes:

  1. De ketenmachtiging: Hierbij geeft u een machtiging af aan ons kantoor, zodat wij de zaken waarvoor eHerkenning noodzakelijk is voor u kunnen verzorgen. Veel klanten hebben al een machtiging aan ons afgegeven in verband met het pensioenfonds of UWV. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.
  2. Eigen eHerkenning aanvragen: In dat geval raden wij u aan een aanvraag eHerkenning te doen op niveau 3. Op de website van eHerkenning vindt u een overzicht van leveranciers en kosten.

Daarnaast is het van belang om op te merken dat een eHerkenningsmiddel wordt gekoppeld aan het KvK-nummer. Als er sprake is van een structuur met meerdere ondernemingen, dan kunnen meerdere eHerkenningsaanvragen nodig zijn. In dat geval luidt het advies eerst even contact op te nemen met uw contactpersoon van BonsenReuling, zodat goed kan worden bekeken waarvoor eHerkenning van belang is.

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van eHerkenning, neem dan contact op met uw vaste contactpersoon van BonsenReuling.

Heeft u vragen over het aanvraagproces, neem dan contact op met Nicol Stemerdink (n.stemerdink@bonsenreuling.nl of 0544-39 33 33).

 

ECOVIS
NBA
SRA
RBA