Vraag nu de subsidie praktijkleren aan
Vraag nu de subsidie praktijkleren aanDien vanaf nu tot en met 15 september 2016 (17.00 uur) uw subsidieaanvraag praktijkleren in als u gedurende het schooljaar 2015/2016 een leerling in dienst heeft (gehad).

Vraag nu de subsidie praktijkleren aan

3-6-2016

Met de subsidie praktijkleren wil de overheid stimuleren dat werkgevers praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen bieden aan kwetsbare jongeren, studenten die een studie volgen voor beroepen waarin personeelstekorten worden verwacht en wetenschappelijk personeel dat onmisbaar is voor de kenniseconomie.

Vanaf vandaag tot en met uiterlijk 15 september 2016 (17.00 uur) kunt u een subsidieaanvraag praktijkleren indienen als u gedurende het schooljaar 2015/2016 een leerling in dienst heeft (gehad). De subsidie dient als tegemoetkoming in de kosten van de werkgever voor de begeleiding van de leerling. Heeft u dit schooljaar geen leerlingen in dienst (gehad), dan kunt u deze mail als niet verzonden beschouwen.

Hoogte subsidiebedrag

Het exacte subsidiebedrag per werkgever zal pas achteraf bekend worden en wordt uiterlijk 13 weken na 15 september 2016 uitgekeerd, maar zal maximaal € 2.700,- per studiejaar per praktijkleerplaats bedragen.

De aanvraag kan alleen digitaal met behulp van e-herkenning verzonden worden na afloop van het betreffende studiejaar. Voor de meeste leerlingen zal dit begin juli zijn, maar mogelijk zijn er ook examenkandidaten in juni al klaar.

Heeft u geen e-herkenningsmiddel? Houd rekening met de aanvraagtermijn en bijkomende kosten.

Subsidieaanvraag uitbesteden

Werkgevers kunnen ervoor kiezen om de aanvraag, administratie en correspondentie rondom de subsidieregeling uit te besteden aan een intermediair. Ook BonsenReuling biedt deze mogelijkheid. Ongeacht of uzelf, onze Salaris-desk of een andere salarisverwerker uw salarisadministratie verwerkt, we zijn u graag van dienst.

De kosten bedragen € 77,50 per digitale aanvraag. Deze kosten hebben betrekking op het verkrijgen van de e-herkenning, het verzamelen van alle benodigde gegevens, het controleren van de praktijk(leer)overeenkomst, het raadplegen van het opleidingsregister, het indienen van de digitale aanvraag, het informatie terugkoppelen aan de klant en het administreren van alle gegevens.

Mocht u hierin geïnteresseerd zijn of mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, neemt u dan contact op via contact@bonsenreuling.nl of bel 0545 - 46 36 26. We zien uw reactie graag tegemoet.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA