Aansprakelijkheid gevolgschade uitsluiten in algemene voorwaarden?
Aansprakelijkheid gevolgschade uitsluiten in algemene voorwaarden?In veel algemene voorwaarden wordt de aansprakelijkheid voor gevolgschade echter uitgesloten. Dit mag.

Aansprakelijkheid gevolgschade uitsluiten in algemene voorwaarden?

4-7-2017

Maakt u een fout, dan bent u aansprakelijk voor de schade. In veel algemene voorwaarden wordt de aansprakelijkheid voor gevolgschade echter uitgesloten. Dit mag.

Algemene voorwaarden gelden echter alleen als deze bij het aangaan van de overeenkomst ter hand zijn gesteld. Dit kan persoonlijk, per post of per mail. Alleen als dit echt niet kan, dan mag u ernaar verwijzen. Hier gaat het vaak fout, omdat slechts wordt volstaan met de korte mededeling onder aan het briefpapier dat de algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij bijvoorbeeld de griffie van de rechtbank. De rechter schuift de algemene voorwaarden dan terzijde.

Tip

U doet er verstandig aan de algemene voorwaarden mee te sturen met bijvoorbeeld uw mail. U bent te laat als u de algemene voorwaarden op uw facturen vermeldt. Stuur bij offertes of bevestigingen standaard algemene voorwaarden mee. Ook is het raadzaam om al in brieven of disclaimers de belangrijkste algemene voorwaarden te noemen.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA