Subsidiecontrole
SubsidiecontroleHeeft u of uw cliënt een subsidie toegewezen gekregen? Graag helpen wij met de opzet, uitvoering en controle van de projectadministratie op basis van ons speciaal ontwikkelde plan van aanpak voor subsidiecontroles.

Waarom subsidiecontrole?

Voor subsidies van bepaalde omvang moet er door een accountant een controleverklaring worden afgegeven bij de verantwoording(en). In feite betekent dit dat er gekeken wordt of de ontvangen subsidie juist en rechtmatig is besteed. Dit gebeurt op basis van de gevoerde projectadministratie.

Is een subsidiecontrole verplicht?

Aan de subsidie zijn vaak voorwaarden verbonden. Bij de goedkeuring van de subsidie ontvangt u een beschikking waarin wordt vermeld of een subsidiecontrole verplicht is.

Wanneer en waarom BonsenReuling?

Wij hebben ruime ervaring in het uitvoeren van controles op regionale, provinciale, landelijke en Europese subsidies.

Om het traject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn wij graag betrokken vanaf het moment van goedkeuring van de subsidie. Doordat de projectadministratie al vanaf het begin juist gevoerd wordt, worden de werkzaamheden voor de subsidiecontrole minimaal gehouden. Daarnaast kan worden voorkomen dat achteraf subsidie terugbetaald moet worden.

Wat kost het en hoe kan ik kosten besparen?

De kosten van een subsidiecontrole zijn afhankelijk van de bestede tijd. Kosten besparen kan door de accountant op tijd in te schakelen (bij goedkeuring van de subsidie) en te zorgen voor een goede en volledige projectadministratie.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer wij niet uw accountant zijn, staan wij graag voor u klaar.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA