Meldingsplicht bij een opdracht aan buitenlandse ondernemers
Meldingsplicht bij een opdracht aan buitenlandse ondernemersPer 1 maart 2020

Meldingsplicht bij een opdracht aan buitenlandse ondernemers

Schakelt u als Nederlandse opdrachtgever een buitenlands bedrijf in voor een opdracht? Bekijk of er een WagwEU-melding (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan dient te worden. Wij hebben informatie beschikbaar vanuit het oogpunt van de Nederlandse opdrachtgever, maar ook vanuit het oogpunt van de buitenlandse opdrachtnemer.

Vanuit diverse oogpunten

Wij hebben informatie beschikbaar vanuit diverse oogpunten, bent u Nederlandse opdrachtgever of wilt u juist informatie delen met de buitenlandse opdrachtnemer? Bekijk hieronder wat van toepassing is.

Dienstontvangers

Bent u een Nederlandse opdrachtgever en schakelt u, voor een tijdelijke opdracht, een buitenlands bedrijf in, welk bedrijf (een deel) van de werkzaamheden feitelijk in Nederland gaat uitvoeren of laat uitvoeren door middel van detachering van haar personeel? Dan is er een grote kans dat een melding in de zin van de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan moet worden aan de Nederlandse overheid.

De buitenlandse opdrachtnemer moet dan voor de start van de werkzaamheden in Nederland een melding doen. U bent als opdrachtgever verplicht deze melding te checken en zelf uiterlijk vijf werkdagen na aanvang van de werkzaamheden een melding te doen, indien de opdrachtnemer niet of niet tijdig meldt. Er gelden gelukkig wel wat uitzonderingen.

Lees hier ons blog met alle informatie.

Dienstverrichters

Bent een buitenlandse opdrachtnemer die voor een Nederlandse opdrachtgever tijdelijke werkzaamheden gaat uitvoeren in Nederland of laat uitvoeren door middel van detachering van personeel? Dan is er een grote kans dat een melding in de zin van de WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU) gedaan moet worden aan de Nederlandse overheid.

Lees hier ons blog met alle informatie. Deze informatie is tevens in het Engels en Duits beschikbaar.

mr. Hester van Seventer
mr. Hester van Seventer

Senior jurist

Ingmar Pondes RB
Ingmar Pondes RB

Directeur

< >
ECOVIS
NBA
SRA
RBA