WBSO
WBSOFinanciƫle lasten van innovatieve projecten verlagen door WBSO.

WBSO

U kunt uw financiële lasten van innovatieve projecten verlagen door gebruik te maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).

Via deze regeling stimuleert de overheid ondernemers om meer te investeren in onderzoek c.q. innovatie, met als doel het bijdragen aan meer innovatievermogen en een versteviging van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven.

Wat betekent WBSO?

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een loonkostensubsidie, in de vorm van vermindering van de loonheffing voor u en uw medewerkers die Research & Development werk verrichten. De WBSO verlaagt de loonkosten, deze bijdrage aan innovatie kan aanzienlijk oplopen.

De regeling stimuleert technische innovaties in iedere bedrijfssector. U kunt het voordeel van de WBSO verrekenen met uw belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek. De aanvraag voor deze regeling verloopt via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

WBSO is overigens goed te combineren met, of zelfs de toegangspoort tot, andere ondersteuningsmogeljikheden. Denk bijvoorbeeld aan de innovatiebox.

mr. Mark de Jonge RB
mr. Mark de Jonge RB

Directeur

< >
ECOVIS
NBA
SRA
RBA