Innovatie-advies
Innovatie-adviesInnovatie wordt steeds belangrijker voor het verstevigen van de concurrentiepositie. Wij kunnen u optimaal ontzorgen bij de financiering, subsidies en fiscale regelingen voor innovatieve projecten.

Innovatie-advies

Innovatie wordt steeds belangrijker voor het verstevigen van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven en voor de verbetering van de economie. Met name voor de maakindustrie is dit het geval. Om bedrijven en start-ups te faciliteren bij het innoveren, heeft de overheid diverse fiscale regelingen, subsidies en financieringsvormen ontwikkeld. Ook private partijen bieden diverse financieringsmogelijkheden aan.

Hoe vind ik de juiste weg voor mijn bedrijf?

Kan ik voor mijn bedrijf een regeling of subsidie krijgen voor innovatie? En hoe kan ik dit dan financieren? Hiervoor is vaak specialistische kennis nodig. BonsenReuling kan u op fiscaal gebied uitstekend begeleiden bij het realiseren van belastingbesparingen. Dit voordeel kunt u weer investeren in nieuwe ontwikkelingen. Wij kunnen u optimaal ontzorgen bij het vinden van een passende financiering en/of de aanvraag van subsidies en regelingen.

Wat kunnen wij voor u doen?

De specialisten van BonsenReuling begeleiden u vanaf de totstandkoming van de ideeën (financiering), gedurende de ontwikkeling van de ideeën (subsidies en WBSO) en na het in de markt zetten van het innovatieve product of proces (innovatiebox). Uiteraard kunnen wij ook een gedeelte van het traject begeleiden.

Innovatie-advies

Graag adviseren wij u over de volgende ondewerpen:

Innovatiebox

De innovatiebox is ingevoerd om ondernemers te stimuleren om innovatief te ondernemen. Als u innoverend onderneemt, komt u vaak in aanmerking voor een fors belastingvoordeel. Uw innovatieve winst wordt dan namelijk niet tegen 25% vennootschapsbelasting belast, maar tegen slechts 9%!

Lees verder...

WBSO

U kunt uw financiële lasten van innovatieve projecten verlagen door gebruik te maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikklingswerk).

Lees verder...

Financieringsvormen

Voor het onderzoeken van de haalbaarheid, het ontwikkelen en/of het in de markt zetten van een innovatief idee is in veel gevallen een financiering nodig. Tegenwoordig lukt dat niet altijd meer via de traditionele wegen, zoals de bank.

Lees verder...

Meer weten?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op. Ook wanneer wij niet uw accountant zijn, staan wij graag voor u klaar.

ECOVIS
NBA
SRA
RBA