Digitaal èn rechtsgeldig ondertekenen
Digitaal èn rechtsgeldig ondertekenen

Digitaal èn rechtsgeldig ondertekenen

Voor het verzenden en digitaal ondertekenen van documenten, zoals jaarrekeningen of belastingaangiften, maken wij gebruik van ValidSign.

Digitaal rechtsgeldig

Via ValidSign ondertekenen wij onze documenten eenvoudig met een digitale handtekening. Via een link in de e-mail kunt u, indien nodig, ook zelf een document dat wij aanleveren ondertekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de akkoordverklaring voor het indienen van de belastingaangiften.

Uiteraard is dit gehele proces goed beveiligd. Na ondertekening van alle partijen ontvangt u een digitale versie van het rechtsgeldig ondertekende document per e-mail in pdf formaat (download link). U heeft 14 dagen de tijd om dit document te downloaden. Uiteraard bewaren wij ook een exemplaar.

Wat betekent dit voor u als klant?

Via e-mail sturen wij een verzoek tot ondertekening van bijvoorbeeld een belastingaangifte, een jaarrekening of een bevestiging. De link in deze e-mail verwijst naar een online kluis waarin de te tekenen stukken staan.

Uw handtekening komt digitaal in het document en met één druk op de knop stuurt u deze documenten getekend retour. Op het document is zichtbaar wie wanneer op een rechtsgeldige manier heeft getekend. De documenten kunnen na ondertekening worden gedownload voor uw eigen dossier en archief.

De rechtsgeldigheid van uw digitale handtekening is gelijk aan een traditioneel geplaatste handtekening.

In deze handleiding leest u stap voor stap hoe dit proces verloopt.

Belangrijk

  • Realiseer u dat iedereen die toegang heeft tot uw mailbox ook uw documenten zou kunnen inzien en namens u een handtekening zou kunnen zetten
  • Zorg ervoor dat wij over uw juiste e-mailadres en mobiele telefoonnummer beschikken – zodat u onze digitale post en de te ondertekenen documenten correct ontvangt. Geef wijzigingen van uw e-mailadres en/of telefoonnummer daarom altijd aan ons door  contact@bonsenreuling.nl
  • Zorg ervoor dat het e-mailadres  – signature@bonsenreuling.nl – in uw emailprogramma als ‘vertrouwd’ staat aangemerkt en de afzender niet wordt geblokkeerd
  • Zorg ervoor dat u een PDF-reader op uw computer heeft geïnstalleerd – bv Adobe Reader DC
  • Het blijft uiteraard mogelijk om een papieren versie van een rapport te ontvangen. Als u daar behoefte aan heeft, laat ons dat dan weten.


Vragen? Neem contact met ons op!

 

ECOVIS
NBA
SRA
RBA